Błonie | BIP | BIS | Plan Miasta | Centrum Kultury | Kalendarz imprez | Biblioteka | Kącik adopcyjny | || Teraz jest 2018-12-12, 22:10

Forum Błonia

Kanały RSS: Forum | Miasto


Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2005-07-12, 19:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-06-10, 02:44
Posty: 4298
Obrazki: 72
Lokalizacja: Błonie
Cytuj:
easyCorporate

* przestrzeń na dysku - 2 GB
* miesięczny limit transferu - 15 GB
* liczba domen - bez limitu
* liczba subdomen - 30
* liczba kont e-mail - 30
* liczba aliasów - 60
* listy mailingowe - 15
* dostęp do poczty przez SSL
* dostęp do poczty z poziomu www
* autoresponder
* Serwer POP3/SMTP
* Dostęp do stron przy użyciu haseł
* konta na serwerze FTP - 15
* liczba baz MySQL - 15
* Możliwość umieszczania skryptów PHP
* Cgi, Perl
* Możliwość tworzenia backupu we własnym zakresie
* Szczegółowe statystyki serwisu www
* Panel administracyjny Direct Admin
* Baza mySQL + moduł phpMyAdmin
* Obsługa domen na serwerze DNS
* abonament roczny: 300,00 zł netto (366,00 zł brutto)
lub 90 zł netto (109,80 zł brutto) za pierwszy kwartał
+225 zł netto (274,50 zł brutto) za pozostałe 3 kwartały
* test konta przez 7 dni
* sprawdź szczegółową konfigurację serwera

- dodatkowy 1 GB transferu po przekroczeniu miesięcznego limitu: 3 zł netto (3,66 zł brutto)


Cytuj:
Pojemność serwera 10 GB
Funkcjonalność Business Servera
Dodatkowe 5 baz MySQL plus obsługa InnoDB
Dostęp do 5 baz PostgreSQL
Dostęp FTP do dowolnego katalogu
Bezpłatna pomoc techniczna
Roczny limit ruchu z/do sieci Internet 360 GB
Półroczny limit ruchu z/do sieci Internet 180 GB
Abonament roczny - netto 900 zł
Abonament półroczny - netto 500 zł



Z porównania wynika, że korzystniej jest w razie czego dokupić rozszerzenie konta na home.pl

Za te same 300 zł otrzymuje się więcej transferu i pojemności konta, choć nieco mniej baz danych. Ale z dziesięcioma bazami można duzo zwojować.

Na razie wygląda na to, że przez jakiś czas starczy nam to konto, które mamy.

Nie ma co się łaszczyć na groszowe konta w stanach, to częściej stoi, jak chodzi

_________________
Życie to choroba przenoszona drogą płciową
/z napisów na murach/
Błonie - Portal Społeczności Lokalnej "Echo Błonia"


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil   Prywatny album
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 2005-07-14, 16:28 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-06-10, 02:44
Posty: 4298
Obrazki: 72
Lokalizacja: Błonie
Jednym słowem na dziś się nie da zrobić podkatalogów wyłączonych z głównego konta - poniżej zapis rozmowy z home.pl

Jedyna rada, to przekierowanie subdomen poza home.pl

Warto by jednak rozszerzyć konto na home.pl do wersji pro - to tylko 300 zł rocznie dodatkowo, a daje możliwość przekazania części uprawnień i obowiązków innym osobom, nie pozbawiając Jacka kontroli nad całością.
Jarku - to leży głównie w twojej gestii - w trakcie rozmowy z burmistrzem mógłbyś temat poruszyć.

Cytuj:
Operator Rafal: Witam! Rafal Ochota - home.pl. W czym moge pomoc ?
Użytkownik: mam pytanie o ftp na podkatalog
Użytkownik: konto business
Operator Rafal: prosze o informacje w czym jest problem
Użytkownik: domena blonie.pl
Użytkownik: administrator witryny nie może założyć konta ftp innego jak z dostępem do głównego katalogu
Użytkownik: patrzyłem na koncie celcons
Użytkownik: i też nie widzę takiej opcji
Użytkownik: mimo, iż info na dole strony o tym mówi
Operator Rafal: osobny login oraz osobne haslo do konkretnego podkatalogu w ramach serwera ftp mozna zdefiniowac posiadajac serwer w wersji PRO
Operator Rafal: Panstwo posiadaja konto w standardowej wersji
Użytkownik: ok
Użytkownik: to powinno być jasno powiedziane
Użytkownik: jednym słowem trzeba atakować burmistrza o kasę :)
Użytkownik: dziękuję za info
Operator Rafal: Dziekuje rowniez, pozdrawiam.

_________________
Życie to choroba przenoszona drogą płciową
/z napisów na murach/
Błonie - Portal Społeczności Lokalnej "Echo Błonia"


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil   Prywatny album
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 2005-07-14, 17:52 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-06-10, 02:44
Posty: 4298
Obrazki: 72
Lokalizacja: Błonie
http://www.miki.easyisp.pl/przedszkole/

Stronka jest już właściwie kodowana, czekam na przekierowanie subdomeny brzechwa.blonie.pl

Jeżeli zadziała, możemy pomyśleć o następnych.

_________________
Życie to choroba przenoszona drogą płciową
/z napisów na murach/
Błonie - Portal Społeczności Lokalnej "Echo Błonia"


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil   Prywatny album
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 2005-07-15, 07:46 
Offline
Administrator

Dołączył(a): 2004-10-25, 10:08
Posty: 68
Miki napisał(a):
http://www.miki.easyisp.pl/przedszkole/

Stronka jest już właściwie kodowana, czekam na przekierowanie subdomeny brzechwa.blonie.pl

Jeżeli zadziała, możemy pomyśleć o następnych.


Przez noc coś DNSy się nie rozpropagowały, więc jeszcze sprawdzę konfigurację (może gdzieś coś żle zdefiniowałem). Niestety będę mógł się tym zająć dopiero w sobotę lub niedzielę.


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 2005-07-15, 08:41 
Offline
Administrator

Dołączył(a): 2004-10-25, 10:08
Posty: 68
Już działa :
http://brzechwa.blonie.pl


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 2005-07-15, 11:31 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-06-10, 02:44
Posty: 4298
Obrazki: 72
Lokalizacja: Błonie
Czyli taki system chwilowo może działać.

W takim razie proszę o to samo dla domeny stokrotka.blonie.pl
adres u mnie miki.easyisp.pl/stokrotka

Na maila dostałeś namiary na ftp w mojej domenie, materiały do wpi wrzuć tam, jak można prosić.

_________________
Życie to choroba przenoszona drogą płciową
/z napisów na murach/
Błonie - Portal Społeczności Lokalnej "Echo Błonia"


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil   Prywatny album
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 2005-07-15, 12:42 
Offline
Administrator

Dołączył(a): 2004-10-25, 10:08
Posty: 68
już jest i stokrotka, ale tam nic na razie nie ma
http://miki.easyisp.pl/stokrotka


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: 2005-07-15, 12:55 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2005-06-10, 02:44
Posty: 4298
Obrazki: 72
Lokalizacja: Błonie
wiem, że nie ma, bo to dopiero muszę zrobić. Ale jak jest to już tak dopracowane (adres) to w tym tygodniu pojawi się również i ona :)

Katalog z tymczasowym index.html założyłem właśnie do celów ustawienia przekierowania.


Przy okazji zmień link w Kulturze i Oświacie do brzechwa.blonie.pl ( w tej chwili jest jeszcze na miki.easyisp.pl)

_________________
Życie to choroba przenoszona drogą płciową
/z napisów na murach/
Błonie - Portal Społeczności Lokalnej "Echo Błonia"


Zgłoś post
Góra
 Zobacz profil   Prywatny album
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Możesz rozpoczynać nowe wątki
Możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie,
w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących
cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie
zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w regulaminie forum.