highey napisał(a):
Dla mnie bardzo niebezpieczne są podziemia.
Niemal zawsze jak z nich wychodzę ktoś w nich pile alkohol i boje się tych ludzi.
Ostatnio idąc na pociąg z rana, zauważyłem ogromną kałużę krwi
Czy ktoś jeszcze to miejsce monitoruje ? Gdzie jest policja ?
Obsada policji jest tak liczna, że chyba boją się opuszczać komisariatu. Jak by wyjechali na patrole to miejscowy element mógłby jeszcze pod ich nieobecność przenieść imprezę się na komisariat i nie mieli by gdzie wrócić.

Na marginesie to nie jest krytyka Policjantów tylko systemu jaki panuje w Błoniu, bo to nie wina błońskich Policjantów, że jest ich tak mało.
Biorąc pod uwagę liczebność obsady policji i sposób "funkcjonowania" straży miejskiej to naprawdę poziom bezpieczeństwa w Błoniu wydaje mi się wysoki.
Swoją drogą widziałem raz wyrostków, którzy wybijali szyby w przejściu na stacji. Przegoniłem ich i miałem nawet myśli by może jednego złapać i zadzwonić po Policję ale pewnie musiałbym czekać z dwie godziny (pewnie szybciej by się zjawili tatusiowie by upomnieć się o swoje pociechy). Żeby nie być posądzany o znieczulicę moje obawy odnośnie czasu przyjazdu policji nie były wyssane z palca, tylko już raz miałem wątpliwą przyjemność prosić policję o interwencję i musiałem czekać z 1,5 godziny.