dobry. napisał(a):
Po pierwsze te ogromne samochody zniszczą to, na co zostało wydane tyle pieniędzy.
Po drugie, co za ................... (niech każdy wstawi co chce, bo jak ja wstawię to kogoś obrażę) pozwolił aby w okolicach dwóch placówek oświatowych puścić takie natężenie ruchu.
Co, czekamy aż nie daj boże coś się stanie. Żadnego znaku o ich lokalizacji.
Według mnie to ktoś za to odpowiada, ale jak zwykle nie ma winnych, a we mnie utrwala się przekonanie, że urzędnicy to specjalna kasta, dla której myślenie ma kolosalną przyszłość.
Tym razem to nie urzędnicy zawinili w największym stopniu . Policja powinna wyegzekwować od kierowców TIR-ów respektowania wytyczonych tras objazdów.
Kierowcy TIR-ów rozkosznie mijają znak zakazu wjazdu pojazdów o masie powyżej 8 ton jaki znajduje na skrzyżowaniu ul Piłsudskiego i Okrzei . Wczoraj wezwana na miejsce policja w postaci blond policjantki zwyczajnie uciekła z miejsca , na placu boju pozostali 2 straznicy miejscy , którzy niewiele mogli zrobić , zwyczajnie bronili wjazdu na most i na wyremontowaną niedawno ulicę . Moim zdaniem największą winę ponosi komendant Powiatowej Komendy Policji w Babicach . Wystarczy przez tydzień postawic patrole policyjne w okolicy Biedronki i gdzieś w okolicy Radonic , egzekwowac od kierowców przestrzegania wyznaczonych objazdów . Policjanci z drogówki wykazali sie jedynie karaniem mandatami mieszkańców Błonia usiłujących dojechac do swoich domów , a napotykających na drodze remontowane odcinki drogi. Inna sprawą jest zupełny brak oznaczeń informujących o ustytuowaniu wzdłóż przebiegu ulicy placówek oświatowych. Jesli policja nic nie zrobi to tragedia wisi na włosku , Tiry pędzą przez miasto i jak im za ciasno na ulicy , jadą zwyczajnie chodnikiem ( ul.Okrzei na odcinku od Liceum do skrzyzowania z Piłsudskiego)
Mam nadzieje , że sprawa zostania pozytywnie zakończona zanim dojdzie do tragedii.